2 EN 3 NOVEMBER 2021

Normaal zijn de dinsdag en de woensdag voorafgaand aan de marathon van New York twee geweldige dagen. Dat zijn namelijk de dagen waarop onze deelnemers vertrekken naar New York.

20191103 111850

En dat al dertig jaar lang…….

Maar net zoals in 2020 was het ook dit jaar weer onmogelijk om naar Amerika te reizen. Wekenlang leefden wij tussen hoop en vrees. Het enthousiasme van de lopers tijdens de  drie gezamenlijke trainingen spatte er vanaf. Wij wilden allemaal zó graag. Maar uiteindelijk mondde het uit in een bittere teleurstelling. Vooral de komende dagen proberen wij niet teveel te denken, op dit tijdstip zouden wij dit doen, nu hadden wij dat gedaan.

Zondag 7 november zal ongetwijfeld zwaar worden. Echter, de beelden van de start, de lopers, het geweldige parcours en het enthousiasme van de toeschouwers langs de kant maken ons nóg vastberadener om in 2022 weer een reis te organiseren naar de TCS New York City Marathon die zijn weerga niet kent. Alle lopers en supporters, nogmaals bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie.

Wij hopen velen snel weer te kunnen begroeten dus…………….tot ziens in 2022!

Het team van Rijnmond Marathonreizen

De derde gezamenlijke training

Op zondag 3 oktober is er de traditionele afsluiting van de Rijnmond Marathon trainingslopen en wel de beklimming van de Van Brienenoordbrug. In totaal 4 ronden met 8x een beklimming van de brug die een hoogteverschil kent van ca 40 meter (4% helling). Daarnaast is er sprake van vals plat in het stuk rond de sportvelden voor de Van Ghentkazerne. In totaal iets meer dan 28 km met dus vele beklimmingen.

In iedere ronde komt u tweemaal langs de drankpost. U kunt hier ook een eigen sportdrank neerzetten. Er zijn helaas geen sanitaire voorzieningen.

Het juiste adres voor uw GPS is: Autolettestraat 4, 3063 NP, Rotterdam. We starten bij de Mercedes dealer (van Mossel).

In de volgende link ziet u de route en de plattegrond.

https://afstandmeten.nl/index.php?id=2259957

We beginnen om 09.30 uur.

De drankjes worden u aangeboden door onze sponsors, Coca Cola Nederland en de MAKRO in Barendrecht. Het snoep komt van Perfetti/van Melle.

Veel succes en plezier!

De eerste gezamenlijke training

Beste lopers,

De eerste gezamenlijke training staat voor de deur. De New York City Marathon heeft een zwaar parcours, dus een goede voorbereiding is erg belangrijk. Mede daarom hopen wij op zondag 22 augustus een grote groep lopers te kunnen begroeten. De training start om 09.30 uur.

Waar is het begin- en eindpunt?

Sport- en activiteiteneiland Lake 7
Strandweg 23
2761 DM Zevenhuizen
Dit is aan de kant van Rotterdam Ommoord/Oud Verlaat. Meer info op www.lake7.nl

Door een grootscheepse verbouwing is het niet mogelijk om na afloop te douchen. Onderweg en aan het einde van de training zijn er drankposten. De drankjes worden aangeboden door Coca Cola en Makro Barendrecht. Perfetti Van Melle verzorgt het snoep. Onze trainer Tjeerd Witkamp zal deze training leiden. Onderstaand wat verdere info over deze training.

TRAINING ZONDAG 22 AUGUSTUS 2021

Bij deze training heeft u de keuze uit verschillende afstanden. 15, 18, 21 of 24 km, inclusief inlopen. De meeste deelnemers kiezen in de regel de 21 of 24 km.

Op ongeveer 12 km is er een waterpost, bemand door Lenny van Vliet en Werner van der Ruit. Valt het lopen wat tegen, dan is het mogelijk om bij het punt van de waterpost de ophaalbrug, de Pekhuisbrug, over te gaan en rechtsaf te slaan. Volg de oever van de Rotte tot bij café Oud Verlaat, waar u vóór het café linksaf gaat en door loopt naar het sportcentrum Lake 7, het beginpunt.

Voor de afstand van 18 km loopt u vanaf de waterpost rechtdoor langs de Rotte tot de volgende brug, de Rottebanbrug. Steek de brug over en ga direct linksaf op het fietspad langs de Rotte terug tot aan café Oud Verlaat. Ga hier rechts af tot bij Lake 7.

Voor de 21 km blijft u aan de noordzijde van de Rotte lopen tot de volgende brug, de Burgmanbrug. Steek deze over en ga linksaf op het fietspad langs de Rotte tot aan café Oud Verlaat. Dan rechtsaf naar Lake 7.

De langste route, 24 km, blijft nog rechtdoor gaan tot bij de drukke Molenlaan. U gaat links het water over en gelijk na de Prinses Irenebrug weer linksaf bij de eerste weg. Vervolgens weer naar links waarna u in een rechtse bocht weer langs de Rotte komt. Na ongeveer 4 km komt u bij café Oud Verlaat waar u rechtsaf gaat naar Lake 7.

Heeft u nog vragen? Bel gerust met 010-2179920. Mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan natuurlijk ook.

Hopelijk tot ziens op de eerste training in aanloop naar de New York City Marathon.

Het team van Rijnmond Marathonreizen

NEW YORK CITY MARATHON 2021

Onze reis naar de vijftigste editie van de New York City Marathon is op dit ogenblik voor lopers helemaal volgeboekt. Voor supporters zijn er nog wel plaatsen vrij. We verheugen ons om straks met een groep enthousiaste deelnemers op reis te gaan naar één van de meest indrukwekkende steden ter wereld, New York!

TCS NEW YORK CITY MARATHON 2020 GEANNULEERD

49006861686 b17e93c0f5 wGisteren, 24 juni, is bekend geworden dat de vijftigste marathon van New York zondag 1 november helaas niet zal plaatsvinden.

Op dit moment bevindt de wereld zich in een onvoorspelbare situatie door het coronavirus. De marathonorganisatie heeft in samenspraak met de burgemeester van New York het moeilijke besluit moeten nemen om de marathon te annuleren.

Hoewel dit gezien de recente ontwikkelingen misschien niet helemaal onverwachts komt, blijft het natuurlijk voor iedereen een enorme teleurstelling. Uiteraard gaan we ons uiterste best doen om dit voor iedereen zo goed mogelijk op te lossen.
 
We vragen al onze deelnemers om geduld. Binnenkort komen wij met aanvullende informatie.

Met sportieve groet,

Het team van Rijnmond Marathonreizen

Het Coronavirus

20191019 100848Beste allen,

Op 11 maart jongstleden arriveerden we op Schiphol met onze deelnemers aan de Israël-Jordanië reis. De stilte op onze nationale luchthaven bleek een voorzichtige voorbode wat ons te wachten stond. Vrijwel niemand had op dat ogenblik nog gehoord van een ’intelligente lockdown’. Binnen een paar dagen was alles plotseling anders. Niets was meer zeker in Nederland, België en de rest van de wereld. De Tel Aviv Marathon bleek één van de laatste grote hardloopevenementen te zijn. Veel marathons welke in het voorjaar gelopen zouden worden, zijn verplaatst naar het najaar. In enkele gevallen zelfs geannuleerd. We weten nog niet wat de toekomst zal brengen. We hebben er alle vertrouwen in dat de maatregelen die in Europa en Amerika van kracht zijn effectief zullen zijn. Zodat we over ruim zes maanden gewoon kunnen vertrekken naar die geweldige stad, New York City! Mocht de New York City Marathon niet doorgaan ten gevolge van de Coronacrisis, dan kan de reis kosteloos geannuleerd worden. Wij verwachten dat het zover niet zal komen. Voor vragen kan je ons natuurlijk altijd bellen of mailen. We hopen dat jullie samen met degenen die jullie lief zijn, in goede gezondheid door deze periode heen mogen komen.

Met sportieve groet,

Het team van Rijnmond Marathonreizen

  • Goudsesingel 184
    3011 KD Rotterdam

  • +31 10 217 99 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)