Aqaba - maandag 9 t/m woensdag 11 maart

De laatste twee dagen van deze bijzondere reis vlogen voorbij. De deelnemers genoten van de faciliteiten van het mooie Mövenpick Resort Aqaba. Er werd gesnorkeld, gewinkeld en lekker gegeten in één van de vele restaurants. Maar vooral het zonnige weer en een temperatuur van 28 graden zorgden voor een glimlach op ieders gezicht. Het werd nog even spannend of we op de normale manier terug konden vliegen. De grens tussen Jordanië en Israël zou namelijk elk moment gesloten kunnen worden. We kropen door het oog van de naald. Één dag voor de sluiting passeerden we de grens.
Het was een bijzondere Rijnmond reis. Wat hebben we mooie en indrukwekkende dingen gezien! Iedereen is een onvergetelijke reiservaring rijker.

Van Wadi Rum naar Aqaba - zondag 8 maart

Bij de meeste deelnemers stond de wekker op 05.45 uur. We wilden getuige zijn van de zonsopkomst. Het was simpelweg prachtig! Na het ontbijt konden we nog even wandelen in de schiterrende omgeving en genieten van de zon. Daarna gingen we terug naar ons fijne hotel in Aqaba voor het laatste gedeelte van de reis. Het strand en zwembad waren zeer uitnodigend bij een temperatuur van 28 graden.

Petra en Wadi Rum - zaterdag 7 maart

Wat een dag!

Al vroeg verlieten we ons unieke hotel voor het bezoek aan Petra. De dag begon bewolkt maar al snel kwam de zon door de wolken. We waren klaar om één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van het gehele Midden Oosten te ontdekken. We begonnen met een wandeling door de mooie kloof, de Siq. Aan het einde zagen we iets wat alle verwachtingen overtrof, El Khazneh, de schatkamer.
Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi dit is. Iedereen ging hierna zelf op pad om Petra verder te verkennen. De één ging naar de graftombe, de andere naar het klooster, Ad Deir, een ander koos voor een urenlange wandeling. Iedereen was erg onder de indruk. Maar de dag was nog lang niet voorbij. In de namiddag arriveerden we in Wadi Rum.
aankomst kreeg iedereen een Arabische shawl en namen we plaats in de jeeps. Er volgde een tocht door een voor ons onbekend landschap. Aan het einde van de tocht stond ons een leuke verrassing te wachten. Op een zandduin stond men ons op te wachten met plateaus vol bier, wijn en frisdrank. Er waren zitplaatsen in Arabische stijl waar men, onder het genot van drankjes en snacks, van de zonsondergang kon genieten. Iedereen werd er stil van!
Na het diner stroomde de dansvloer snel vol. Er werd door iedereen gedanst op Arabische muziek. Later op de avond draaiden we Nederlandstalig, wat ook in de smaak viel bij de Arabieren en de Indonesische gasten. Wat een dag!

Van Aqaba richting Petra - vrijdag 6 maart

Na een relaxte vrije ochtend zetten we koers naar het noorden. Onderweg werden we getrakteerd op zware regen en hagel. Toch wel bijzonder in de woestijn. Ook bijzonder is ons hotel voor de komende nacht, het Hyatt Zaman Hotel & Resort. Het hotel is een voormalig bedoeïenen dorp. Het is verbouwd tot luxe hotel. Het enige minpuntje, er wordt geen alcohol geschonken. Het hotel en de kamers zijn uniek. De dag werd afgesloten met een gezellig en uitstekend buffetdiner.

Van Jeruzalem naar Aqaba - donderdag 5 maart

We namen afscheid van Jeruzalem en reden via de Negev woestijn naar het zuiden. Even na 15.00 uur arriveerden we bij de grens. De Israëlische formaliteiten verliepen voorspoedig. Lopend met onze bagage gingen we vervolgens de grens over. Dit was een aparte ervaring. In Jordanië moest iedereen een sticker en een stempel halen voordat we onze weg konden vervolgen. We waren snel in het mooie Mövenpick Resort. Welkom in Jordanië!

Een vrije dag in Jeruzalem - woensdag 4 maart

De meeste deelnemers hebben op eigen houtje Jeruzalem verkend. Velen hebben een wandeling over de oude stadsmuren gemaakt. Anderen slenterden door de nauwe straatjes van de oude stad. In de avonduren was het weer gezellig in de Rijnmond huiskamer annex bar. Daar werden de ervaringen van de dag uitgewisseld. We hebben genoten van het
HaShmona Country Hotel. Vooral het personeel was aardig en behulpzaam.

  • Goudsesingel 184
    3011 KD Rotterdam

  • +31 10 217 99 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)